26 Mart 2017 Pazar

Dünyayı değiştiren 100 fikir: [1] - Bilimsel Yönteme Geçiş

İnsanlık tarihini derinden etkileyen ve insanoğlunun geleceğini şekillendiren şey, büyük fikirler olmuştur. Dünyayı değiştiren ve bugünü anlamamıza yardım eden 100 büyük keşif, icat ve kuramın her birini 100 yazı dizisi şeklinde sunuyoruz. İnsanoğlunun bugüne geldiği yolda geçmişte döşediği kilometre taşlarını anlamak için "Dünyayı değiştiren 100 fikir, 100 buluş"  ufuk açıcı olacaktır. 




Rivayete göre 1612 yılında bir gün İtalyan bilim insanı Galileo, Pisa Kulesi'nin tepesine tırmanıp iki cismi ordan yere bırakmış ve çok farklı ağırlıklarda olmalarına rağmen bu iki cisim aynı anda yere düşmüş. Sarsıcı ve mantığa aykırı olan bu buluş, o zamanlar akademi dünyasına egemen olan Aristotales öğretilerini tamamen çürütmüş.


Galileo'nun, Aristotales'in yerçekiminin nasıl işlediğine dair görüşlerini çürütmek amacıyla deneyler yaptığına şüphe yok. Bu durum Galileo'yu sonradan "bilimsel yöntem" diye bilinecek alanda öncü haline getirmişti. Bilimsel yöntem, bir hipotez kurulmasını, ardından bu hipotezi sınamak için deney yapılmasını ve nihayet deneyden çıkarımlara ulaşılmasını öngörüyordu. Bu yöntem, Aristotales'in, gerçekliğin kusurlu dünyasının soyut ideaların mükemmel dünyasıyla bir ilgisinin olamayacağına inandığı için uzak durduğu dünyayı anlamaya yönelik bir yaklaşımdı. Aristotales'e göre birtakım bilgiler ancak apacık olgulardan tümdengelim yoluyla elde edilebilirdi ve bunun için deneye gerek yoktu.

               
Günümüzde Galileo'nun yolundan giden bizler farklı düşünüyoruz. Doğa yasaları ve onları açıklayan bilimsel kuramlar, gerçek dünyada yapılan gözlemlerden çıkarsanan genellemelerden doğar. Bu yönteme "tümevarım" adı verilir. Bir kuramın bilimsel olabilmesi için öne sürdüğü şeyin, fiziksel olarak gözlemlenip ölçülebilen kanıtlarla desteklenmesi gerekir. Bilimsel kuramlar dikkatlice yapılandırılmış dünya modelleridir ve hem gözlemlenmiş olguları açıklamaya hem de deneyle test edilebilecek tahminler yürütmeye çalışırlar. İşte bu "olmazsa olmaz deneyler" bir bilimsel kuramın kaderini belirler.

Eğer bir kuram bir deneysel testten geçerse, bir bakıma kuvvetlenmiş olur, ama asla kesinkes "doğru" diye onaylanamaz veya kanıtlanamaz, çünkü ne kadar deney veya gözlem yaparsak yapalım, bir kuramın doğruluğunu mutlak kesinlikle belirleyemeyiz. Bir gün kuramın yapısında bir çatlağa rastlama ihtimali her zaman vardır. Öte yandan eğer kuram testten geçmezse çok daha zorlu bir sınavla karşılaşır. Bazen deneyin ya tasarım ya da yürütülme aşamasında hatalı olduğu gösterilebilir. Böyle bile olsa iyi tasarlanmış tek bir deney, bir kuramı tamamen çürütmeye yetebilir. Nitekim Einstein'a bir söz şöyle diyor "Ne kadar deney yapılırsa yapılsın doğru olduğum kanıtlanamaz, ama tek bir  deney yanlış olduğumu kanıtlayabilir." Bu düşünce Viyanalı bilim felsefecisi Karl Popper'ı doğru bilimin belirleyici özelliği olarak "yanlışlanabilirlik" kavramına götürmüştür: Bir kuram ancak yanlış olduğu gösterilebilir tahminlerde bulunabilirse-en azından prensipte- bilimsel olabilir. Ve en iyi kuramlar, sıkı sınamayla kendilerini çürütme çabalarına karşı koyan kuramlardır.

Galileo'nun bilimsel bir kuram hakkında karar vermek için gözlem ve deneye başvurması, doğayı incelemeye yeni bir yaklaşımın temelini oluşturur. Onun yaptığı devrim, mantıklı bilimsel yöntem olarak "tümevarımı" kullanmayı içerir. Bu demek değildi ki ondan önceki bilim insanları deneyin bilimdeki önemini yadsıyorlardı; aksine çoğu, deneyin öneminin farkındaydı. Aslında büyük Arap bilim adamı İbn-i Heysem, şaşırtıcı ölçüde modern bir yolla optik üzerine çalışmalar yaptığı için bazılarınca bilimsel yöntemin babası kabul edilir.

Son olarak, bilimsel yöntem bilim insanları arasında açık ve özgür iletişime dayanır. gizliliğin bilimde yeri yoktur. Avusturya asıllı İngiliz bilim insanı Max Pretutz'un sözüyle:" Gerçek bilim herkesin içeriyi görebildiği camndan evlerde serpilip gelişir. Pencereler savaşta olduğu gibi karartıldığında yaban otları ortalığı sarar; gizlilik eleştiriyi boğduğunda şarlatanlar ve kaçıklar ortalıkta cirit atar."


İbn-i Heysem ve Bilimsel Yöntem: 

İbn-i Heysem MS 965 dolaylarında şimdi Irak diye bilinen Basra'da dünyaya geldi. Pek çok alanda bilgi sahibiydi. Fizikten, astronomi ve psikolojiye varıncaya dek her şeyde kuramlar geliştirip deneyler yapardı. Optik üzerine yazdığı çığır açan kitabı, Newton sahneye çıkana dek 650 yıl boyunca bu alanda başlıca kaynak oldu. Nil'in taşkınlarını önlemeye dönük mühendislik projesinde yapabileceğinden daha fazlasını vaat etti için halifeyi kızdırmasının ardından bir süre göz hapsinde tutulmasına rağmen, hayatı boyunca 200'ün üzerinde eser kaleme aldı.

Fakat İbn-i Heysem'in herhalde en çok bilimsel yöntemin öncüsü olarak tanınır, onun sıkı tahmin ve gözlem sistemi, bilimsel deneyin temelini attı. Sırf bundan dolayı Ay'ın yüzeyinde bir asteroit ve kratere isminin verilmesini ve Irak'ın ulusal zenginliği payesini hak ettiği söylenebilir, yüzü 10.000 dinarlık banknotlarda yer almaktadır.



[TEKNOLOJİ] - 2017'nin En Popüler Giyilebilir Teknolojik Ürünleri


2017 teknolojisi bundan 20 yıl önce hayal dahi edemeyeceğimiz yenilikler vaad ediyor. Siri'ye (akıllı kişisel asistan) bağlanan kablosuz kulaklıklar , kullanıcının kalp atışını ölçen akıllı gömlekler, hidratasyon seviyelerini izleyebilen akıllı ekranlar. İşte en popüler olanların listesi:


Kaynak: https://dailytekk.com/10-awesome-wearable-tech-products-2017/?reading=continue

akıllı saatler



Misfit’s Vapor: Su geçirmez akıllı saat. Dahili bir GPS özelliğine sahip. Şu an için bu ürünün çıkış tarihi yoktur. 


Casio’s WSD-F20: Bu akıllı gözlemcinin bir GPS, renkli haritalar ve hatta kar sporu izlemesi var. Nisan ayında piyasaya sürülmeden önce eklenmesi gereken bazı yeni uygulamalar da var.

New Balance's RunIQ: Bu saat geleneksel GPS özelliğine sahip ve Strava paylaşımının eklenmesi ile iyi özelik kazandırıldı. Jabra'nın PaceIQ akıllı kulakiçi kulaklıkları RunIQ ile çalışır.


The Octopus:Bu akıllı saat, üç ila sekiz yaşında çocuklar için tasarlanmıştır. Saat, çocuklara zamanı anlatmayı öğrenmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Ebeveynler ayrıca çocuklarına hatırlatıcı gönderebilir ve şarj cihazı ayrıca gece lambası olarak da kullanılabilir. Bu saatin Mart ayında piyasaya çıkması bekleniyor.

Matrix PowerWatch: Bu saat, pil ömrünü korumak için vücut ısısını kullanır. Misfit'in Swarovski Shine ürünü, pil ömrünü korumak için benzer teknolojiyi kullanıyor; ancak vücut ısısını kullanmak yerine güneş enerjisini kullanıyor.


Akıllı giysiler




Polar’s Team Pro Smart Shirt: Bu gömleklerin içinde gömülü noktalar ve gömleğin arkasında bir algılayıcı bölmesi var; Bunlar GPS olarak birlikte çalışırlar. Akıllı gömlek de kullanıcının kalp atış hızını izler. Bu şık atletik gömleklerin Mart ayında çıkartılması hedefleniyor. Şirketler, atılan adımları, kan basıncını ve solunum hızını da izleyebilen gömlek yapıyor. 



Under Armour’s Smart Running ShoesBu ayakkabılar koşucunun etkinliğinin yönlerini analiz eder. Bu ayakkabıların en belirgin özelliği, art arda atılan adımların havada kalma süresini hava süresini analiz etmesidir. Bu özellik aynı zamanda kas yorgunluğunu kontrol edebilir.

Google’s Connected Denim Jacket: Google 'a bağlanabilir ceket. Levi's in ceketi, bisiklet koluna akıllı bir düğme takarak bisikletin yol tarifi almasını ve müzik kontrol etmesini sağlamak için tasarlandı. İlkbaharda piyasaya sürülecek.

Duyulabilir


Apple's Airpods:: Bu kablosuz kulaklıklar, algılayıcılarla doludur. Muhtemelen Siri ile entegre edilecekler.

Doppler Labs’ Here Ones: Güçlendirilmiş ses özelliği sağlar. 












[YAŞAM] Narsistlerin yaptıkları ve yapmadıkları 10 davranış

Narsisti tanıyor musun? Bakıldığında narsist bir kişiliği tanımlayan çeşitli özellikler vardır. 

Kibirli, bencil, sömürgeci, empatiden yoksun, çok bilmiş, uçmuş, kendine aşık...

Büyüleyici bir benlik hissi, sınırsız başarı ve parlaklık fantezilerine sahip olmak, başkalarını sömürmek, empatiden yoksun olmak bu özelliklerden birkaçıdır.

Özel muameleler bekliyorlar, gıpta ile doludurlar, insanları gıpta etmelerini beklerler ve son derece kibirli, aşırı derecede ezicİlidirler. 

Narsistlerin zor insanlar olduğunu hatırlamanız gerekir. Uyarıcıdırlar ve sizi farklı olduklarını düşünmeye ikna edebiliyorlar. 

Hiç kimse bir narsistin manipülasyonuna düşmek istemez. Kimlerden uzak duracağınızı bilmek yararlı olacaktır, bu nedenle onları tanımlamanıza yardımcı olmak için burada narsistlerin yaptığı ve yapmadığı 10 davranışı sıralayacağız.


1.Gerçek yüzlerini göstermezler. Kendilerini farklı gösterirler.


Narsistler manipülatiftir, bu yüzden elbette onlarla ilk tanıştığınızda gerçekte kim olduklarını göstermezler. Sizi tamamen farklı biri olduğuna inanmaya yönlendiriyorlar, Gerçek kişiliklerini anlamak biraz zamanınızı alabilir.


2.Kontrol kaybetmekten hoşlanmazlar. her zaman kontrolü elinde tutmaya çalışırlar.

Kontrolü kaybetmek onları son derece öfkelendirir. İnsanları ve çevrelerini kontrol etmeleri gerekir.


3.Diğerlerini eşit saymazlar. Kendilerini en üstte görürler.

Narsistler, dünyanın tepesinde olduklarına inanır; kimsenin onlarla aynı seviyede olduğuna inanmazlar. Onlarla eşit olarak çalışmaya çalışırsanız, o zaman sizi kötülemek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar böylece üstte kalmaya çalışırlar.


4.Onlara fayda sağlamayacak hiçbir şey yapmazlar. Sadece kendi çıkarlarını düşünürler.


Narsistler, onlara fayda sağlayacak bir amaç olmadan hiçbir şey yapmazlar. Bir karşılık olmadan bir narsistin istediğiniz bir şey size vermesi, yapmak isteyeceği son şeydir.


5.Başkalarından emir almazlar, emir verirler.

Narsiste karşı koymaya çalışmak, egolarını incitmek ve onları kontrol altına almaya çalışmak, onların benlik saygılarına büyük bir darbe vurmaktır. Emir almaktan hoşlanmazlar ve emir vermek rutinlerinden birisidir.


6.Dinleme alışkanlıkları yoktur, sürekli kendileri anlatırlar.

Karşısındakilerden istedikleri şey susmak ve itiraz etmemek. Kafasındakini anlatabilmeleri için bir şey söylemeden dinlemelerini isterler.


7. Kimseyi övmezler, hep övülmek isterler.


Narsistler, hep övülmek isterler ancak övmek onların işi değildir.Bir narsistten övgü aldıysanız şanslı değilsiniz, şüphe duymak için bazı nedenler ararsanız sizin için iyi olur.



8. Saygılı olmaktan hoşlanmazlar, sert görünmekten hoşlanırlar.

Toplum kurallarına ve insani değerlere uymak onların umurlarında bile değildir. nazik görünmek istemezler. Saygılı olmanın, onları zayıf göstereceğine inanırlar.Ne olursa olsun Bir narsiste saygısızlık yapmaya kalkmayın, çünkü diğer yanağını çevirmezler.

9.Duygularını itiraf etmeyi sevmezler, duygularını gizlemeye çalışırlar.


Şüphesiz ki her insanın duyguları vardır. ancak bir narsist sık sık "Benim hislerim yok" der. Bu tabii ki bazen yapabilecekleri korkunç şey için bir bahanedir. İnsanlar duygularını saklamak için bazı bahaneler üretirler ve bu bahaneleri kullanırlar.



10 Narsistler kedilerini dışlayan arkadaşlar seçmezler, hayat bulacakları çevreler ararlar.


Narsisistler kendilerine fayda sağlamayan arkadaşları seçmezler. Kendilerini daha üstün ve yenilmez hissettiren çevrelere yönelirler. istenmeyen bir kalabalık ile çevrili bir ortamda kalmak isteyen bir narsisist bulmak nadir bir şeydir.



23 Mart 2017 Perşembe

BEĞENİLENLER

 Bilim veya ilim[1], fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deney, düşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar...

KÜLTÜR SANAT

Bilim veya ilim[1]fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deneydüşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar bütünüdür.[2] Bilim; neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, bilinmeyen olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine önayak olmuştur. Tüm bilim dalları evrenin bir bölümünü kendine konu olarak seçer, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışır.[3] Bilim; temelleri sanat tarafından atılmış, her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası,[4] Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası[5]olarak tanımlar.

YAŞAM

Bilim veya ilim[1]fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deneydüşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar bütünüdür.[2] Bilim; neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, bilinmeyen olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine önayak olmuştur. Tüm bilim dalları evrenin bir bölümünü kendine konu olarak seçer, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışır.[3] Bilim; temelleri sanat tarafından atılmış, her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası,[4] Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası[5]olarak tanımlar.m veya ilim[1]fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deneydüşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar bütünüdür.[2] Bilim; neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, bilinmeyen olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine önayak olmuştur. Tüm bilim dalları evrenin bir bölümünü kendine konu olarak seçer, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışır.[3] Bilim; temelleri sanat tarafından atılmış, her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası,[4] Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası[5]olarak tanımlar.

HABER

Bilim veya ilim[1]fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deneydüşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar bütünüdür.[2] Bilim; neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, bilinmeyen olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine önayak olmuştur. Tüm bilim dalları evrenin bir bölümünü kendine konu olarak seçer, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışır.[3] Bilim; temelleri sanat tarafından atılmış, her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası,[4] Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası[5]olarak tanımlar.

PROGRAM TANITIM

Bilim veya ilim[1]fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deneydüşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar bütünüdür.[2] Bilim; neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, bilinmeyen olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine önayak olmuştur. Tüm bilim dalları evrenin bir bölümünü kendine konu olarak seçer, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışır.[3] Bilim; temelleri sanat tarafından atılmış, her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası,[4] Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası[5]olarak tanımlar.

MAKALELER

Bilim veya ilim[1]fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deneydüşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar bütünüdür.[2] Bilim; neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, bilinmeyen olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine önayak olmuştur. Tüm bilim dalları evrenin bir bölümünü kendine konu olarak seçer, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışır.[3] Bilim; temelleri sanat tarafından atılmış, her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası,[4] Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası[5]olarak tanımlar.

İş teknoloji

Bilim veya ilim[1]fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deneydüşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar bütünüdür.[2] Bilim; neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, bilinmeyen olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine önayak olmuştur. Tüm bilim dalları evrenin bir bölümünü kendine konu olarak seçer, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışır.[3] Bilim; temelleri sanat tarafından atılmış, her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası,[4] Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası[5]olarak tanımlar.

oyun

Bilim veya ilim[1]fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deneydüşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar bütünüdür.[2] Bilim; neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, bilinmeyen olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine önayak olmuştur. Tüm bilim dalları evrenin bir bölümünü kendine konu olarak seçer, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışır.[3] Bilim; temelleri sanat tarafından atılmış, her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası,[4] Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası[5]olarak tanımlar.

döküman

Bilim veya ilim[1]fiziki ve doğal evrenin yapısının ve hareketlerinin birtakım yöntemler (deneydüşünce ve/veya gözlemler) aracılığıyla sistematik bir şekilde incelenmesini de kapsayan entelektüel ve pratik çalışmalar bütünüdür.[2] Bilim; neden, merak ve amaç besleyen bir olgu olarak günümüze kadar birçok alt dala bölünmüş, insanların daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasına, bilinmeyen olguları bulmasına ve yeni şeyler öğrenmesine önayak olmuştur. Tüm bilim dalları evrenin bir bölümünü kendine konu olarak seçer, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışır.[3] Bilim; temelleri sanat tarafından atılmış, her aşamada sanat ve yaratıcılıkla beslenerek insanların hayat koşullarını iyileştirmek için yapılan çalışmaların bütünüdür. Einstein bilimi, her türlü düzenden yoksun duyu verileri ile düzenli düşünceler arasında uygunluk sağlama çabası,[4] Bertrand Russell ise gözlem ve gözleme dayalı akıl yürütme yoluyla dünyaya ilişkin olguları birbirine bağlayan yasaları bulma çabası[5]olarak tanımlar.

Baharın habercisi

Baharın habercisi

Baharın habercisi
Sert Geçen Kışın Ardından Baharın Habercisi Olan Görüntüler

Öne Çıkanlar

1 nolu resim

1 nolu resim

Recent Posts

Numaralandırılmış logolardan hangisini beğendiyseniz numarasını yazın.

Gündem

TEKNOTİST Duyuru

Arşiv

Bu Sitede Ara

Blogger tarafından desteklenmektedir.