26 Mart 2017 Pazar

[YAŞAM] Narsistlerin yaptıkları ve yapmadıkları 10 davranış

Narsisti tanıyor musun? Bakıldığında narsist bir kişiliği tanımlayan çeşitli özellikler vardır. 

Kibirli, bencil, sömürgeci, empatiden yoksun, çok bilmiş, uçmuş, kendine aşık...

Büyüleyici bir benlik hissi, sınırsız başarı ve parlaklık fantezilerine sahip olmak, başkalarını sömürmek, empatiden yoksun olmak bu özelliklerden birkaçıdır.

Özel muameleler bekliyorlar, gıpta ile doludurlar, insanları gıpta etmelerini beklerler ve son derece kibirli, aşırı derecede ezicİlidirler. 

Narsistlerin zor insanlar olduğunu hatırlamanız gerekir. Uyarıcıdırlar ve sizi farklı olduklarını düşünmeye ikna edebiliyorlar. 

Hiç kimse bir narsistin manipülasyonuna düşmek istemez. Kimlerden uzak duracağınızı bilmek yararlı olacaktır, bu nedenle onları tanımlamanıza yardımcı olmak için burada narsistlerin yaptığı ve yapmadığı 10 davranışı sıralayacağız.


1.Gerçek yüzlerini göstermezler. Kendilerini farklı gösterirler.


Narsistler manipülatiftir, bu yüzden elbette onlarla ilk tanıştığınızda gerçekte kim olduklarını göstermezler. Sizi tamamen farklı biri olduğuna inanmaya yönlendiriyorlar, Gerçek kişiliklerini anlamak biraz zamanınızı alabilir.


2.Kontrol kaybetmekten hoşlanmazlar. her zaman kontrolü elinde tutmaya çalışırlar.

Kontrolü kaybetmek onları son derece öfkelendirir. İnsanları ve çevrelerini kontrol etmeleri gerekir.


3.Diğerlerini eşit saymazlar. Kendilerini en üstte görürler.

Narsistler, dünyanın tepesinde olduklarına inanır; kimsenin onlarla aynı seviyede olduğuna inanmazlar. Onlarla eşit olarak çalışmaya çalışırsanız, o zaman sizi kötülemek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar böylece üstte kalmaya çalışırlar.


4.Onlara fayda sağlamayacak hiçbir şey yapmazlar. Sadece kendi çıkarlarını düşünürler.


Narsistler, onlara fayda sağlayacak bir amaç olmadan hiçbir şey yapmazlar. Bir karşılık olmadan bir narsistin istediğiniz bir şey size vermesi, yapmak isteyeceği son şeydir.


5.Başkalarından emir almazlar, emir verirler.

Narsiste karşı koymaya çalışmak, egolarını incitmek ve onları kontrol altına almaya çalışmak, onların benlik saygılarına büyük bir darbe vurmaktır. Emir almaktan hoşlanmazlar ve emir vermek rutinlerinden birisidir.


6.Dinleme alışkanlıkları yoktur, sürekli kendileri anlatırlar.

Karşısındakilerden istedikleri şey susmak ve itiraz etmemek. Kafasındakini anlatabilmeleri için bir şey söylemeden dinlemelerini isterler.


7. Kimseyi övmezler, hep övülmek isterler.


Narsistler, hep övülmek isterler ancak övmek onların işi değildir.Bir narsistten övgü aldıysanız şanslı değilsiniz, şüphe duymak için bazı nedenler ararsanız sizin için iyi olur.



8. Saygılı olmaktan hoşlanmazlar, sert görünmekten hoşlanırlar.

Toplum kurallarına ve insani değerlere uymak onların umurlarında bile değildir. nazik görünmek istemezler. Saygılı olmanın, onları zayıf göstereceğine inanırlar.Ne olursa olsun Bir narsiste saygısızlık yapmaya kalkmayın, çünkü diğer yanağını çevirmezler.

9.Duygularını itiraf etmeyi sevmezler, duygularını gizlemeye çalışırlar.


Şüphesiz ki her insanın duyguları vardır. ancak bir narsist sık sık "Benim hislerim yok" der. Bu tabii ki bazen yapabilecekleri korkunç şey için bir bahanedir. İnsanlar duygularını saklamak için bazı bahaneler üretirler ve bu bahaneleri kullanırlar.



10 Narsistler kedilerini dışlayan arkadaşlar seçmezler, hayat bulacakları çevreler ararlar.


Narsisistler kendilerine fayda sağlamayan arkadaşları seçmezler. Kendilerini daha üstün ve yenilmez hissettiren çevrelere yönelirler. istenmeyen bir kalabalık ile çevrili bir ortamda kalmak isteyen bir narsisist bulmak nadir bir şeydir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Baharın habercisi

Baharın habercisi

Baharın habercisi
Sert Geçen Kışın Ardından Baharın Habercisi Olan Görüntüler

Öne Çıkanlar

1 nolu resim

1 nolu resim

Recent Posts

Numaralandırılmış logolardan hangisini beğendiyseniz numarasını yazın.

Gündem

TEKNOTİST Duyuru

Arşiv

Bu Sitede Ara

Blogger tarafından desteklenmektedir.